Voor mij tot nu toe één van de moeilijkste opdrachten van de Fotovakschool.
De laatste les avond en tevens beoordeling van het eerste blok (Digital Workflow) is over een paar dagen, alle opdrachten heb ik goed doorlopen en redelijk makkelijk in de praktijk kunnen brengen en uitvoeren.

Neem het niet te letterlijk, natuurlijk mag je het bos en in daar die ene o zo mooie boom fotograferen, maar wees creatief. En laat vooral zien dat je ook kan Photoshoppen, dat je het geleerde van afgelopen periode in praktijk brengt.
Maak daarbij in Photoshop gebruik van lagen en maskers.
Fotografeer bijvoorbeeld een aantal dozen in een steeg en laat die ene eruit springen, doordrukken en plaatselijk tegenhouden in Photoshop.
Al met al was dit de lastigste, genoeg ideeën maar in de praktijk minder makkelijk uitvoerbaar.
Ik heb lopen stoeien met diverse kleuren buigrietjes, aan bestek gedacht, alle grote vorken en één gebaksvorkje, lepels en een theelepel, stammen hout voor de openhaard, domino stenen, mikado en wilde zelfs een flatgebouw met meerdere deurbellen opzoeken...
Totdat ik afgelopen weekend aan het strobisten ben geweest en mijn batterijen weer moest opladen en ze allemaal zag liggen. Door de bomen zag ik het bos niet meer en welke was nu wel opgeladen en welke niet?

Zie hier het resultaat:

Door de bomen het bos niet zien